De herbestemming

De herbestemming van boerderij Klein Roessingh omvat een blok van drie woningen, een blok van vier woningen en een vrijstaande woning langs de Abeelweg.  Achter de boerderij, langs het water staan twee twee-onder-één-kap woningen gepland. Deze invulling is gebaseerd op het thema Wonen op een boerenerf. Zo krijgen de woningen de uitstraling van schuurwoningen. Alle woningen zijn levensloopbestendig, hetgeen inhoudt dat alle woningen een bad- en slaapkamer op de begane grond hebben. De boerderij blijft behouden als blikvanger.

Het terrein wordt ontsloten vanaf de Braam en heeft achter de boerderij een voet-/fietspad naar de Weg door den Waterpot.

De duurzaamheid krijgt veel aandacht in het project. Alle woningen worden gasloos, energiearm gebouwd. De beplanting is aangepast om de zonnepanelen maximaal te laten presteren. Ook de bestrating wordt aangelegd met CO2-arm geproduceerde stenen, gelegd in een open structuur om daarmee de infiltratie van het regenwater te bevorderen. Ook de beplanting in het project kreeg de nodige aandacht. Er is gekozen voor streekeigen bomen en struiken die het gehele plan omringen, rekening houdend met diverse zichtlijnen. Dit mede ook om de omwonenden een groen uitzicht te bieden zoals dat ook de afgelopen jaren getracht is te doen. Het totale groenontwerp en de infrastructuur wordt in stand gehouden door een stichting die gevormd wordt door de bewoners.